oog, tijd en ruimte voor heel de mens
 
Museum Trees Ruijs Huijs

Doneer

DONATEURS GEZOCHT

MUSEUM  TREES RUIJS HUIJS    

Opent nog dit jaar haar deuren om het werk van Trees Ruijs voor publiek toegankelijk te maken.

Trees’ werk gaat over ervaringen in het leven die we allen met elkaar delen van geboorte tot dood.

Alles wat Trees onderging en meemaakte werd door haar diepgaand verwerkt en indringend in beelden tot uiting gebracht. Ondanks haar realistische kijk op wat haar overkwam en wat er in de wereld gebeurde, bleef zij positief, een idealist die door haar werk probeerde mensen te laten voelen, na te laten denken, te motiveren en te inspireren.

Zo verbeeldt zij haar worsteling met onderdrukking, onrecht en geweld, maar ook vreugdevolle, zelfs vrolijke taferelen komen aan bod. Trees komt als professioneel kunstenaar tot een eigen, krachtige stijl, waarin sprake is van een mix van culturen. De invloed die haar in voormalig Nederlands Indië  doorgebrachte jeugd op haar had is overal in haar werk zichtbaar aanwezig.

“MIJN GROOTSTE WENS IS MIJN EMOTIES OP ANDERE MENSEN OVER TE BRENGEN”

is een uitspraak van Trees. Haar werk is vaak verhalend en haar beeldtaal spiritueel, symbolistisch en poëtisch. De onderwerpen variëren, zijn veelal onderhevig aan de ontwikkelingen die zij zelf doormaakt. Zo getuigt zij in haar werk van haar bewustwording van de rol van vrouwen binnen het traditionele moederschap en de weg die leidt naar feminisme en emancipatie. Ook reageert zij op maatschappelijke (wan) toestanden, die van alle tijden zijn. Doordat het werk van Trees Ruijs vele thema’s aanstipt, voor iedereen herkenbaar, kunnen wij hierop aansluiten met wisselende tentoonstellingen die tot nadenken stemmen, ingaan op de actualiteit en educatieve doeleinden dienen.

Het museum Trees Ruijs Huijs is vooreerst gevestigd Carbon6, het voormalig CBS gebouw, Kloosterweg 1, Heerlen, niet ver van Kerkstraat 39 in Ubachsberg, waar Trees 54 jaar woonde en in 2016 stierf op 91-jarige leeftijd. Dit pand en dat van de buurman, is ons streven, zal uiteindelijk tot museum worden omgetoverd als wij hiervoor de financiële middelen kunnen genereren.

Om de nalatenschap van Trees Ruijs te behouden en ten toon te stellen, hebben wij uw steun nodig!

Word nu VRIEND van het museum en ontvang:

– onbeperkt toegang tot het museum Trees Ruijs Huijs voor twee personen

– uitnodigingen voor alle openingen van tentoonstellingen

– korting op alle speciale activiteiten

– 2 maal per jaar een voortgang bericht

– onze dankbaarheid!

Wij vragen van u een schenking van

€ 36,00 per jaar voor twee personen of 1 persoon met introducé. (eenmalig of per maand € 3,00)

Het staat u natuurlijk vrij een lager of hoger bedrag eenmalig of periodiek te schenken. Alle schenkingen zijn welkom. Stichting Trees Ruijs Huijs is een ANBI culturele organisatie.

Uw bijdrage wordt overgemaakt op rekeningnummer NL19 RABO 0315178612 t.n.v. de Stichting Trees Ruijs Huijs, vul onderstaand formulier in en indien u vriend of vriendin van ons museum wordt, ontvangt u binnen twee weken na ontvangst van betaling uw vriendenpas per post.

LEES OOK: ANBI, SEPA en PRIVACY